Finn en aktivitetsform du trives med!

Da jeg var ungdom var gym, trening og fysisk aktivitet noe jeg forbandt med dårlig samvittighet, lav selvtillit og mangel på mestring. Jeg hadde så lyst til å være en som "var aktiv", men jeg var hun som sa nei hver gang venninner spurte om jeg ville være med og gå tur.

Årene gikk. Jeg prøvde, feilet og prøvde igjen. En kveld jeg ikke fikk sove, lå jeg og kikket på utenlands-studier og kom over et årsstudium i idrettsvitenskap, med mengder av aktivitet! Langt vekk fra alt og alle, ut i verden, opplevelser, kultur og nye ansikter! Jeg bestemte meg for å dra og min venninnes reaksjon var "skal DU det?!", og jeg var var i grunn litt enig. Men jeg ville ta ta grep om og endre min egen silvsstil og jeg ville utforske verden!


For første gang på det jeg kan huske, opplevde jeg mestring og bevegelsesglede, og jeg ble tryggere på meg selv! Til tross for at jeg også møtte nye utfordringer og ikke mestret alt, fant jeg meg selv gjennom fysisk aktivitet og trening! Jeg var ikke lenger jenta som sa nei til å bli med på tur, men var hun som dro med seg andre på aktiviteter!

Gjennom mange år med prøving og feiling har jeg til slutt funnet ut at fysisk aktivitet er for absolutt alle - det gjelder bare å finne en aktivitetsform man selv trives med! Jeg er opptatt av kroppen òg hodet vårt som verktøy og hva vi kan få til med de forutsetningene vi har! Jeg ønsker å utfordre komfortsoner, formidle muligheter fremfor begrensinger, litt av alt og alt med måte og at vi må finne en balanse i oss selv både fysisk og psykisk!


Man er ikke skapt for å gjøre absolutt alt - men absolutt alle er skapt for å gjøre noe!

Nysgjerrig på treningsreisen til Kroatia hvor Andrea Emilie skal være med i mai? Les mer her!